17 Kasım 2009 Salı

Rezilliklerin Sonu Gelmiyor..

106 yıllık bir camiadan insan güzel şeyler bekliyor, iyi örnek olsun ya da en azından düzgün bir sistemi olsun istiyor. Ama gün geçmiyor ki insanı utandıran yeni yeni şeyler görmeyelim. Artık bunların açıklaması nasıl yapılır nasıl yapılmalıdır bilemiyor insan. İşte birkaç örnek:

Derbi Maç Öncesi Önemli Uyarı
17.11.2009 13:04

Cumartesi günü oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbi mücadelesinde kimlik kontrolü yapılacaktır.

Karşılaşma öncesinde stadyuma girmek isteyenler güvenlik güçleri ve özel güvenlik elemanları tarafından üst aramalarının yanı sıra kimlik kontrolünden de geçirilecektir.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde BJK İnönü Stadı'ndaki karşılaşmayı izlemeye gelecek kişilerin kimliklerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

Kimlik belgeleri yanlarında olmayan kişiler stadyuma alınmayacaktır.


Yukarıdaki metin Beşiktaş Jimnastik Kulübü resmi sitesinden alınma bir metin. Düşünün ki o kadar büyük hezeyan içinde bir başkan var ve bu başkan 5.5 yılda yaptığı hatalar yetmezmiş ki şimdi de kendisine en büyük gücü veren taraftarını hedef almakta artık. Daha taraftarın özellikle tribüne sokulan adamlarca dövülmesinin üstündeki gizem perdesi açılmamışken bir de temizlik safsatası başlıyor. Yine aynı başkan veya başkandan çok başkancı olan işbilmez yöneticiler Akatlar'a başkanı koruyan taraftarı hedef alan pankartlar astırıyorlar ve pankartları 20 polisle koruyorlar birşey olmasın diye. Tabi bu muhteşem yöneticilerin o salonda muhteşem işler yapan takımın maaşlarını ödeme derdi yok. Kendisi Tabata'ya verilen 8 milyon euro'yu cebinden vereceğini iddia ederken tüm maliyeti 3-4 milyon olan basketbol takımının aylık masraflarını karşılamaktan aciz.

Beşiktaş'ın son resmi açıklamalara göre toplam borcu 181 milyon tl. 2004 Mayıs ayında devralınırken 17 milyon dolar borcu vardı bu takımın. Günümüz kuruna göre hesaplarsak yaklaşık 25 26 milyon tl gibi bir para yapar. Yani 5.5 yıl içinde kulübün borcu 165 milyon tl artmış. Kesin rakamları bilmiyorum biraz araştırsak bulunur elbet ama çıkabilecek sonuc beni korkuttuğun kabaca matematik hesabı yapasım var. Ortalama 60 milyon tl bütçesi olsa bu takımın 5.5 yıllık geliri 330 milyon tl yapar kaldı ki üstüne bir de 165 milyonluk ekstrası var. Bu da demek oluyor ki 5.5 yılın bize masrafı tam 500 milyon tl olmuş. Sonucunda da elimizde olan 1 şampiyonluk ve 3 Türkiye kupası.. Biraz fazla maliyetli oluyor sanki haksız mıyım?


Bakalım sonumuz ne olacak çok merak ediyorum..

Hiç yorum yok: