16 Kasım 2009 Pazartesi

Türkiye Kupası Kuraları Çekildi

Bir Türkiye kupası rüyası daha başladı. Kuralar çekildi. Her takım kendi içinde durum değerlendirmesi yapmaya başladı. Gruplara bir bakalım :

(A) Grubu:
Fenerbahçe, Eskişehirspor, Antalyaspor, Altay, Tokatspor
(B) Grubu:
Denizli Belediyespor, Trabzonspor, Galatasaray, Ankaragücü, Orduspor
(C) Grubu:
Giresunspor, Tarsus İdmanyurdu, Sivasspor, Bursaspor, Denizlispor
(D) Grubu:
Beşiktaş,Manisaspor, Kasımpaşa, Konya Şekerspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor

Grubumuza baktığımız zaman çok zorlanmayacağız gibi duruyor. Bizim için herşey güzel. Diğer gruplarda dengeli sayılabilir.

Fakat;

Bu grupların ne anlamı var? 2.lig takımlarının kupada ilerlemesine mani olan bir sistem yok mu? Güç farkı sizce de aşırı değil mi? Gruplardan kimlerin çıkacağı aşağı yukarı belli. Örneğin; Trabzon ve Galatasarayın olduğu bir grupta Denizli Belediyespor'un şansı nedir?
Bu sistem büyük olarak nitelenen takımları finale iten bir sistem değildir de nedir? Türkiye kupası hangi kupa gibi gösterilmeye çalışılıyor? Avrupa ligi ? Şampiyonlar Ligi?
Tek maç üstünden oynansa maçlar , Sürpriz sonuçlar alınsa daha heyecanlı bir kupa olmaz mıydı? Bu sistemde bir maç kaybedilse bile telafisi çok. Bu yüzden büyük takımlar bu maçları ne kadar önemseyecektir? Telafisi olmayan bir sistem olsa daha önemsenen ve daha heyecanlı maçlar yaşanmaz mıydı? Örneğin; FA cup.. 100 yılı aşkın süredir aynı heyecanla düzenleniyor. Bunu sizlerin fikirlerine bırakıyorum, ki bunun üzerinde düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bunların hepsini bir yana bırakıp takımımızla ilgili olarak konuşacak olursak ; girdiği her organizasyonda şampiyonluk parolası olması gereken takımımız bu kupayı geçen yılki gibi müzesine götürmek için emek verecektir. Biz de yine takımımızın yanında olacağız.

Başarılar BEŞİKTAŞ !

Hiç yorum yok: