13 Şubat 2009 Cuma

Nerazzuri vs Rosso Neri (mavi-siyahlılar, kırmızı siyahlılara karşı)

15 Şubat'da adını Beşiktaş'ın eski tenik direktörü Giuseppe Meazza'dan alan stadyumda, futbolun sadece futbol olmadığını anladığımız anlardan biri daha yaşanacak.

Mourinho'nun Inter'le anlaşmasından sonra ''off bu derbi şimdi bambaşka bir şekil alacak'' şeklinde aklımdan geçen düşünceler ve yükselen beklentimle beraber izlediğim ilk maç beni biraz hayal kırıklığına uğratsa da, umut fakirin ekmeği hesabı bu derbiden bol gollü bir Inter galibiyet bekliyorum. Sebebine gelirsek Mourinho'nun İngiltere'de de asıl kurulduğu, motive olduğu takımın Manu başka bir deyişle Sir Ferguson olduğunu hepimiz hatırlarız. Benim anladığım kadarıyla Mourinho en iyiyi yenerek, en iyi olma prensibini benimsemiş bir insan. Yani Milan'dan puan alamayayım ama şampiyon olayım Mourinho'ya göre değil pek. Milan'a iki kere kaybetip şampiyon olmak onun için ligi 3. 5. sırada bitirmekle eş değerdir sanırım.

Mourinho ilk maçtaki mağlubiyetin gazıyla, bu maça tek gollü falan değil bildiğin 3-5 gollü galibiyet için çıkacaktır.

Inter'in için tek sorun canı istediği zaman oynayan ama oynadığı zamanda eşine az rastlanır futbol resitalleri sunan İbrahimoviç'in o gün keyfinin yerinde olup olmayacağını bilmemeleridir.

Tek başına Mourinho bu maçı alır, iyi bir İbrahimoviç'le fark gelir. Biz de pazar akşamı bu sahneleri bol bol ve keyifle izleme fırsatı buluruz. Tabi Trabzon'u İnönü'ye gömdükten sonra.

Hiç yorum yok: