5 Şubat 2009 Perşembe

Beşiktaş Sahipsiz Değil


Salı günü tüm haber sitelerine bir haber düştü, Beşiktaş'ın camia ve tüm Türkiye tarafından saygı gören isimleri Rahmi Koç önderliğinde Beşiktaş'ın mevcut durumu hakkında bir toplantı yapacaklarmış, ilk başta yalan haber gibi gözükse de, hiçbir yalanlama gelmeyince toplantının da gerçekten gerçekleşeceği belli oldu.

İlk önce toplantıda bulunacağı basına yansıyan isimlere bir bakalım Onursal Başkanı Süleyman Seba, Tuncay Özilhan, Serdar Bilgili, Hasan Arat, Hüsnü Güreli, Yalçın Sabancı, Nevzat Demir, Affan Keçeci, Fikret Orman, Ömer Sabancı, Mehmet Kazancı, Erol Kaynar, Hikmet Çetin ve Zafer Yıldırım.....


Hani Beşiktaş'da potansiyel başkan adayları saysak şu listede olmayan kimseyi sayamayız gibi. Hepsi Beşiktaş için çok önemli isimler.

Ama benim asıl dikkatimi çeken isim, hakkında eleştiri yapılan her platformda savunmaya çalıştığım, Beşiktaş'a çok iyi hizmetleri olduğunu düşündüğüm Serdar Bilgili, hani 100. yılda şampiyonluk yaşadığımız sıradaki başkanımız, stadımızı büyüten, akatlar'a Türkiye'nin en güzel spor salonunu ''tamamen'' Beşiktaş'ın imkanlarıyla yapan başkan. O salonun ismini üç kuruşa ''cola turka'' yapan Yıldırım Demirören'den önceki başkan.

Şimdi bilmeyenler için kısa bir özet geçeyim, dedikodu şu; güya Türkiye'nin en yürekten seven taraftarına sahip Beşiktaş'ın başkanı Serdar Bilgili 101. yılda akaretlerde yakın zamanda tamamlanan otel ve diğer binaların restorasyonun izni karşılığında, şampiyonluğun fenerbahçe'ye verilmesine aracı olmuş, daha amiyena şekilde ''satmış''. Beşiktaş başkanlığının ve ''satmak'' kelimesinin aynı cümlede geçmesi bile okurken sizlerin de tüylerini diken diken etmiştir eminim.

Bu dedikodu bu kadar ayyuka çıkmışken, benim gibi sıradan (aslında çok da sıradan değil, toplantının yapılmasında benim de payım var) bir Beşiktaş taraftarının bile kulağına geldiyse, bu toplantıdaki benden çok çok daha fazla çevresi olan Beşiktaş sevdalılarının kulağına gitmemiş midir? Eminim gitmiştir. Bu dedikoduları duyunca hepsi kendi imkanlarıyla gereken araştırmaları yapmamış mıdır? Eminim yapmışlardır.

Güya Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ''satan'' adamın bu toplantıda ne işi olurdu gerçekten böyle birşey yapsa? Süleyman Seba, Rahmi Koç ve diğer tüm katılımcılar bu adamla aynı ortamda bulunmayı bırak, isimlerinin yanyana anılmasına izin verirler miydi?

Biraz daha objektif bakarsanız bu olaya, aslı astarı olmayan, bir Beşiktaş Başkanına edilebilecek en büyük hakaret olduğunu siz de görürsünüz.

Bir çift laf da Tuğrul Yenidoğan'a söylemek istiyorum, her ortamda, her yazınızda 101. yıldaki dönen dolaplarla ilgili çok gizli şeyler bildiğinizi, eğer açıklamak zorunda kalırsanız Beşiktaş'ın küme düşürüleceğini iddaa ediyorsunuz. Ya açıklayın, ya susun herkesi töhmet altında bırakmayın.

101. yılda Beşiktaş'ın çalınan şampiyonluğu rahmetli federasyon başkanı Hasan Doğan'ın söylediği gibi çok büyük bir operasyonun sonucudur. Ve bu operasyonda başta Haluk Ulusoy, haliyle Aziz Yıldırım, MHK'nın her kademesinin parmağı vardır.

Bu kadar komplo teorisi meraklısı olan arkadaşlara da düşünmeleri için bir teoride ben uydurayım. Haluk Ulusoy, Yıldırım Demirören ve Kıvanç Oktay'ın akraba olduğunu biliyorsunuz herhalde. Peki 101. yılda Beşiktaş dört nala şampiyonluğa koşarken Y.D. ve K.O.'nun devre arasından birkaç hafta önce istifa ettiğini, Serdar Bilgili'nin istifa etmesine kadar uzanan sürecin başlamasına neden olan hakem hatalarının da bu iki istifadan yaklaşık 1,5 ay sonra başladığını da biliyor musunuz?

Bu arada toplantıya dönecek olursak, bir darbe girişimi değil de, Yıldırım Demirören'e bu kulüp senin değil, yaptıklarını izliyoruz mesajı vermek olduğunu düşünüyorum. Hee... bir de bu toplantıdan 2010'a başkan adayı çıkartabilirlerse ne mutlu bize. Hatta bu isim Rahmi Koç veya Hikmet Çetin olursa tadından yenmez.

2 yorum:

cliff dedi ki...

serdar bilgili, süleyman seba'nın ağırlığını taşıyabilen bir başkandı, o koltukta sırıtmadı.. vizyonu, oluşturduğu yönetim harikaydı..

Chrysaor dedi ki...

Olayın sadece basit bir yemek olduğu yönünde bir takım demeçler verildi...

Aksinin iddaa edilmesi doğru mu olurdu? çıkıp basın önünde darbe girişiminde oldukları yönünde demeç verecek halleri yok ya...

Yapılması için Geç bile kalınan bu toplantıyı Merakla beklemedeyiz.