2 Kasım 2009 Pazartesi

Kitap Fuarı 2009.. Sen de Sağol Fırat'cım :)

Başlamasıyla birlikte adeta İstanbul'a kışı getirdi kitap fuarı. Çok yağışlı ve soğuk bir günde başlamasına rağmen oldukça ilgi vardı. Sanırım hem yayınevleri hem de yazarlar durumdan memnun olmuşlardır. İnsanların ellerindeki poşetler de alışveriş yaptıklarının bir göstergesiydi.


İlk günün en büyük yıldızı kesinlikle Uykusuz olmuştur sanırım. Saatler sürecek bir sıraya rağmen insanlar hiç şikayet etmeden beklediler. Zaten 1.salon bomboştu ve tamamen uykusuz imza gününe ayrılmıştı. Domuz gribi etkisinden olsa gerek insanlarla yakın temastan kaçınsalar da kimseyi kırmadan üzmeden herkesin posterini, kitabını, eşyasını imzalarla donattılar. Ben de aradan bir Fırat Budacı kitabı ve imzası çıkardım.


Günün 2.kazananı sanırım Elif Şafak olmalı. Uykusuz gibi özel bir kısım olmasa da standını doldurup taşırmış ve salonun merkezi sayılabilecek bir noktada trafiği de olumsuz etkilemişti. Kuyruktakilerin çoğunun kadın olduğunu belirtmeye gerek yok sanırım :). Ayrıca yaş ortalaması olarak da tahminimden daha düşük bir kitle vardı.




Bana göre günün en önemli ama öneminin yanında en az ilgi göreni Adam Fawer olmuştur. Yazdığı kitaplarla Türkiye'de çok beğenilse de hatta Empati kitabı yurtdışında yayınlanmadan Türkiye'de yayına çıkmış olsa da ilgi beklenen boyutta olmadı. Sanırım iletişim kuramama engeli insanları ürkütmüş. Yayınevi de önlemini almıştı ve yanında bir görevliyle oturmuştu Adam Fawer ve görevli imza isteyenlerin ismini yazarken kendisi de imza atıyordu. Belki bu düzeni de beğenmemiş olabilirler.


Kitapseverler için güzel ve tatminkar bir fuar olacaktır eminim. Fırsatı olan, kitap okumayı sevenler indirimli kitap fırsatlarını kaçırmasınlar derim ben..

Hiç yorum yok: