13 Mart 2009 Cuma

ODTÜ vs Bilim Teknik..

Gündeme bomba gibi düşmüştü Darwin'in Evrim Teorisi'nin Bilim ve Teknik Dergisi tarafından kapaktan çıkartılıp gündem dışı edilmesi. Darwin'in 200.doğumgünü şerefine tüm dünya'da Darwin anılırken Türkiye'de ise adeta sansür edilmişti. Bu doğrultuda dergi yetkililerinin görevlerine son verilmesi ve açıklamalar üstüste geldi. Kimseyi tatmin eden açıklamalar yapılmadı haliyle. ODTÜ'lü öğrenciler bu kadar kısa sürede yine de eylemi başarıya ulaştırmışlar ve bu bile aslında umut verici bir gelişme. Gençliğin hala az da olsa tepkisini koruyabildiğinin bir göstergesi. Ancak Türkiye'deki her alanda süren kadrolaşma TÜBİTAK gibi en siyaset dışı kurumda bile can bulmuşken sorunumuz evrimden daha büyük aslında bu yüzden  ODTÜ'lüler ve gençlik artık sadece evrimi değil DEVRİM'i de düşünmeliler.

4 yorum:

su dedi ki...

Ancak Türkiye'deki her alanda süren kadrolaşma TÜBİTAK gibi en siyaset dışı kurumda bile can bulmuşken sorunumuz evrimden daha büyük aslında bu yüzden ODTÜ'lüler ve gençlik artık sadece evrimi değil DEVRİM'i de düşünmeliler.


demişsiniz. ancak burada bir hata olduğuna inansam da, devrimden kastınızın ne gibi bir olgu olduğunu sormak isterim

DeX dedi ki...

cümle kendi içinde kastımın ne olduğunu anlatmakta bence. ama tabi herkes istediği anlamda alabilir. sonuçta yazının içeriği herkes için kendi anladığı gibidir..

su dedi ki...

yıldırım yeme beni :)

DeX dedi ki...

tamam :D