27 Ekim 2009 Salı

Şölen Başlıyor..



Dünya'nın gözü yeniden Nba'e dönüyor. Basketbolun zirvesinde heyecan tekrar başlıyor. Krizin henüz vuramadığı bu yüzden de hala eski havasını korumakta olan bu organizasyon bu sene daha da renkli olacaktır şüphesiz. Geçen sene normal sezonu zirvede bitiren Cleveland, Playofflara da fırtına gibi girmişti ki konferans finalinde duvara tosladılar. Savunma anlamında çözüm bulamadıkları sorunlar nedeniyle finale çıkamadı. Finalde de Lakers daha iyi bir takım olmanın avantajıyla kupayı kaldırmasını bildi.


Geçen sezondan ders çıkartmışa benzeyen Cavaliers bu sene kadrosunu iyi bir takviyeyle güçlendirmeyi başardı ve daha önce Kobe ile Wade'i yüzüğe taşıyan Shaq'ı alarak Lebron'u destekleme yolunu seçtiler. Sene sonunda sözleşmesi bitecek olan Lebron'u Cleveland'da tutabilecek tek şeyin bir yüzük olduğunun farkındalar ve ellerinden kaçırmak istemiyorlar. Lakers da enteresan bir değişim yaptı. Şampiyon kadroyu korumayı seçmediler. Verimli bir şekilde işleyecek mi bilinmez ama yine de şampiyon ruhunu kaybetmeyecektir.
San Antonio ise yaşlı kadrosunu iyice revize ederek bana göre iddialı olabilecek bir kadro oluşturdular. Bana göre şampiyonluk şansını birazcık kaybeden Lakers ve şanslarını yükselten Cavaliers ve Spurs ve takımını güçlendirse de yaşlanma eğrisine yaklaşan Celtics şanslı takımlar olacaklardır. Bunları takip edecek takımlar ise Nuggets ve Blazers olacaktır. Ayrıca süprizler olarak Chicago ve Atlanta sayılabilir.

Toparlarsak geçen sene yarım kalan işlerini bu sene tamamlayacaklarını düşünüyorum Cavs'in. Ayrıca Shaq katkısıyla zaten dev prodüksiyonlar olan maç öncesi ve sayı eğlenceleri daha da renkli ve dikkat çekici olacaktır. 2010'da krizin etkisi ve serbest kalacak yıldızların altüst edeceği Nba'de çok zevkli ve bir o kadar da önemli sezonda keyif yine zirve yapacaktır. Toparlarsak geçen sene yarım kalan işlerini bu sene tamamlayacaklarını düşünüyorum Cavs'in. Ayrıca Shaq katkısıyla zaten dev prodüksiyonlar olan maç öncesi ve sayı eğlenceleri daha da renkli ve dikkat çekici olacaktır.

GO CAVS!

4 yorum:

RebeLSouL dedi ki...

Ne olursa olsun , Her zaman , Her şartta Saldır CARMELO. GO Nuggets :)

DeX dedi ki...

konferans yarı finali büyük başarı olur onlar için.. :D

RebeLSouL dedi ki...

geçen sene de aynı görüşteydin ama en güzel cevabı verdiler :) boston devirmiş cavs'ı nasıl olcak :)

DeX dedi ki...

iç saha rekoru tartışmaları takımı yıpratmasın diye ilk maçtan tazelendiler :)
nazarlık bulunsun..