24 Mart 2009 Salı

Sabah Gitgide Karanlıklaşıyor..

Dinç Bilgin'den alınıp(!) kamulaştırılması tartışmalara yol açmıştı. Daha sonra verilen kredinin koşulları, yeni patronun iktidarla yakınlığı derken sürekli gündemde kaldı. Bu dönemlerde kimseye müdahale edilmeyeceği aynı çizgiyi koruyacağı söylenen Sabah gazetesi gün geçmiyor ki yeni yeni rezilliklere imza atmasın.

İlk başta baş sayfada haber yapılan konularda ibre iktidara kaymıştı, daha sonra önceden sesi az çıkan köşe sahipleri seslerini yükselttiler, karikatürler dahil. Zamanla birazcık kayan ibre nalıncı keseri gibi hep kendilerine yontmaya başladılar. Hıncal Uluç köşesinde sürekli olarak müdahale olmadığından bahsetse de artık birkaç yazar ya da haber hariç okumaktan sıkıldığım bir gazete olup çıktılar.
Seçime kadar çok fazla gündem olmuyor bu kadar propaganda yapmıyorlardı ama seçimle birlikte artık azıttılar. Önce Ankara'da belediye araçlarıyla metro çıkışlarına bırakılan binlerce Sabah'ın içinden çıkan Ankara ekinde nedense Mansur Yavaş'ın yapamadıklarıyla(!) ilgili haberler denk gelmişti. Hayat ne güzel tesadüfler hazırlıyor değil mi? Şimdi de aynı olaylar nedense Eskişehir'de baş gösteriyor. Şu an yıkmaya çalıştıkları şehirler üstüne çalışmaya devam ediyorlar. Hedefleri İzmir, Eskişehir, Diyarbakır'dı. İzmir'i zaten almaları mümkün değildi, Diyarbakır için de işlerin iyi gitmediği gözüküyor. Geriye de Eskişehir kalıyor ve korumaya çalıştıkları Ankara ve İstanbul. Seçim propagandası yapılacak elbette herkes kendi doğrusunu ya da fikrini söyleyecek ama bu kadar belaltı bu kadar saçma adımlar atmak artık ayıp oluyor gibi. Ne zaman gözü açılacak halkın merak ediyorum..

Hiç yorum yok: