2 Şubat 2009 Pazartesi

Gerçekten de Super oldu!


Geçen seneyi hatırlatan en önemli enstantane buydu sanırım. maçın bitmesine saniyeler kala giants'ı zafere taşıyan touchdown'ın belki de en önemli adımı buydu. Geçen seneki maçın üstüne kolay kolay çıkılmaz derken bu sene daha da fazlasını yaşadı izleyenler. Maç başlangıcında Steelers gerçekten de çok hızlı başlamıştı ve touchdown'u yapmışlardı ki hakem kararıyla iptali sonrası ilk çeyrek 3-0 bitti ama oyun olarak çok daha farklı olabilirdi. 2. çeyrek karşılıklı gollerle bitecek derken olacaklar aslında maçın tarihe geçeceğini de göstermiş oldu.
2.çeyreğin bitimine 18 saniye kala Cardinals touchdown'a çok yaklaşmışken topu kapan James Harrison Superbowl tarihine geçen 100 yard'lık koşusu ve touchdown'u maçı tarihi yapacak etkenlerden sadece biri olacaktı. İlk çeyreğin bir benzeri olarak kısır geçen 3.çeyrekte Steelers artık rahatlamış ve neredeyse maçı garantilemiş gözüküyorlardı. 20-7 olan skor ve 10 sayıdan fazla farkla öne geçtikleri maçların neredeyse %99.9'unu kazanmış olmaları da etken olmuş olabilir. Ama son çeyrek tüm planları bozmuştu. Üst üste Cardinals hücumları ve sayıları geldikçe rahatlayan yumuşak çelikler tekrar sertleşmeye başlamıştı ama geç kalmış olabilirlerdi. 20-14 öndeyken Steelers gol bölgesinden çıkamayıp 2 puan ve peşinden touchdown'a sebep olup 23-20 geri düşünce rüzgar terse dönmüştü. Cardinals'ın Superbowl tarihinin en büyük geri dönüşünü yaptığı bu çeyrekten sonra artık maç bir daha dönmez bu kadar moralden sonra maçı Cardinals kazanır derken geçen seneki gibi ters köşeye yatırma geleneği sürdü. 16-0'lık seriye rağmen gücünü ortaya koyan Steelers tekrar topu ileriye taşımaya başladı. Bu dönemde Steelers "Big Ben" Roethlisberger'i çok iyi koruyarak pas için rahat ortam yaratınca ve Cardinals savunması da 23-20'nin sarhoşluğuna girince maçın MVP'si seçilecek olan Santonio Holmes sahne aldı. 


































Yine Steelers "Big Ben"i iyi korumuş ve pas ortamı sağlamıştı ve Santonio Holmes'a kalan önce topu ve böylece MVP ödülünü yakalamak olmuştu. Gidip gelen maç sonunda maç öncesi favori gösterilen Steelers'a gelmiş ve böylece Steelers NFL tarihine geçecek başka bir şey daha yaratmış oldu. 6.kez Superbowl'u kazanan Steelers oyunun en iyi takımı olduğunu kanıtlamış oldu. Başından sonuna kadar çok iyi giden organizasyon yine sosyal olaylara değinmeden geçemedi. Öncelikle geçtiğimiz aylarda aile fertlerinin ölümüyle sarsılan Jennifer Hudson'ı milli marş için sahneye çıkartırken , geçen ay Hudson Nehri'ne uçağını indirip 150 kişiyi kurtaran mürettebatı da unutmadılar. Bence birazcık bu tip şeyleri izleyip ülkemizde spor finallerinde yaptığımız organizasyonları geliştirmek adına ileri adımlar atabiliriz.

Hiç yorum yok: