20 Şubat 2009 Cuma

Atatürk 1881'de doğmadı..

İddialı bir cümle değil mi? Benim cümlem değil aslında. Uzun zamandır yazmak istediğim bir şeydi bu. Ntv tarih yeni çıkan bir dergi hatta yukarıdaki resimde ilk sayının üst bant resmi. İddialı olduğu kadar içi dolu ve okunası bir dergi. Mustafa filmi sonrası çok tartışılıyor Atatürk'ün kişiliği hayatı vs. Ve böylesi güncel bir konuda aslında bahsedilmeyen birşey bulmuş dergi ve bunu çok güzel anlatmış. Yine son günlerde popüler olan Gazze'deki İsrail terörünün geçmişi, Yunanistan'daki gençlik hareketleri (Gerçi çıkış noktası bu sadece genel olarak anarşi üstüne güzel bir yazı), Haliç kıyısındaki tarihin yokoluşu, Hürrem Sultan'ın yazdığı aşk mektubu (ben ilk defa gördüm) ve birçok konuda gerçekten okuması keyifli ve dolu bir dergi olmuş. Diğer ntv yayınları gibi dergiyi şişirmek için boş konular veya gereksiz içerikten kaçınılmış ve bu da işi daha güzelleştirmiş. Ayrıca en çok hoşuma giden bölüm Türkiye'deki tarihi yerler ve yapıları gösteren ve buraların etrafında kalınabilecek gezilmesi gereken yerleri anlatan bölümdü. Pek çok insanın ilgilenmediği ilgilenenlerin bile yeterince bilemediği ülkemizin tarihi zenginliğine açılan bir pencere olacaktır eminim.

İlk sayısı hala bayilerde mi bilmiyorum ama eğer gözünüze çarptıysa mutlaka alın. İçinden de ayrıca BBC yapımı Cengiz Han belgeseli çıkıyor. Henüz izlemediğim için yorum yapmak istemedim ama güzel birşeyler çıkacağından eminim.

NTV yavaş yavaş attığı adımlarla Türkiye'deki diğer benzer yayın gruplarından farklılaşmaya başladı. Önce yayınlık anlamında başlamıştı bu. Haber kanalından başladılar ve ekonomi eğlence derken spor kanalı kuruldu. Son atılımlarla müzik kanalı da aldılar. Duyumlar normal bir ulusal kanal kuracakları yönünde ve kültür çeşitlemeleriyle de yayın grubunu oldukça zenginleştirdiler. Tematik dergiler ve enteresan konulara sahip kitaplarıyla gerçekten insanın keyif alabileceği yayınlar sunan tarafsız bakış açısına sahip bir grup. Umarım bu yapıyı bozmazlar. Kendilerine BBC'yi örnek aldıklarını düşünüyorum en azından belli konularda. Ancak birden çok modelin birleşimiyle çok iyi bir yapı kurmuşlar. Umarım böyle devam ederler de insanlar da keyif alabilecekleri şeylere ulaşmış olurlar.

Yazı sadece dergiyi içerecekti ama biraz çeşit oldu.. İdare edin.. :)


Dergiyle ilgili detaylı bilgi için tıklayın..



Hiç yorum yok: